Ziyech baalt van uitgelekt nieuws over weggegeven premies: 'Zó echt is Hakim'

12 december om 13:14

Hakim Ziyech wordt geen euro rijker van de WK-stunts van Marokko. Sinds zijn debuut in 2015 gaat zijn volledige gage naar arme gezinnen en de staf van de nationale ploeg. Volgens vriend Soufiane Touzani is Ziyech niet blij dat zijn gebaar is uitgelekt.

"Dat nieuws heeft het in Marokko heel goed gedaan", vertelt Touzani bij de NOS. "Hijzelf is er niet blij mee, want hij denkt: als ik iets doe voor iemand, dan is dat gewoon tussen hem en mij. Als iedereen het weet, verlaagt dat de waarde. Zó straight en echt is Hakim. Hij vindt het ook niet leuk dit ik nu zeg."

Ziyech mag nog altijd dromen van het veroveren van de wereldtitel na de zeges op Spanje en Portugal. Woensdag wacht Frankrijk. Touzani laat hem in de aanloop naar de halve finale met rust. "Ik stuur hem natuurlijk wel wat, maar ik ga hem niet continu lastigvallen. Hij heeft genoeg mensen om zich heen."

"Het is zó bijzonder wat hij doet", vervolgt Touzani vol bewondering. "Hij heeft geen wedstrijdritme, hè. De mooie voetballer die hij is, komt er ook nog niet echt uit. Maar hij cijfert zich helemaal weg en dat vind ik knap."