Jong PSV pakt belangrijke driepunter tegen Jong AZ na turbulente eerste helft

12-12-2022 20:59
9

Jong PSV heeft maandagavond in een doelpuntrijk duel gewonnen van Jong AZ. In een boeiende wedstrijd werd het uiteindelijk 2-3 voor de Eindhovenaren. Isaac Babadi aan de ene kant en Yusuf Barasi aan de andere kant waren de uitblinkers met beide twee goals.

De Eindhovenaren kenden wat nieuwe namen in de basiself, voornamelijk in de voorhoede. Babadi mocht dus starten, maar ook Jason van Duiven en Simon Colyn begonnen vanaf de aftrap. Onder andere Sávio deed niet mee, omdat hij op een internationaal toernooi speelt met Brazilië Onder 19. Het begin van het duel was nogal hectisch, omdat scheidsrechter Nick Smit een zweepslag kreeg in minuut negen. Hij kon niet verder en moest vervangen worden door de vierde official Sven Spaan. Hij maakte als arbiter zijn debuut in het betaald voetbal.

Na de scheidsrechterswissel barstte de wedstrijd pas echt los. Babadi maakte in minuut tien de openingstreffer voor de bezoekers. Met dat doelpunt werd hij de derde PSV’er die op zeventienjarige leeftijd een uitgoal maakte naast Justin Lonwijk en Steven Bergwijn. Babadi was alleen nog niet klaar met scoren, want in minuut 21 verdubbelde hij de score voor PSV. Vier minuten later stond voor de thuisploeg Barasi op. Hij maakte de aansluitingstreffer voor Jong AZ.

Qua doelpunten ging het heel hard, want in minuut 35 maakte Jong PSV alweer de 1-3. Van Duiven knikte met een rake kopbal de derde voor de bezoekers tegen de touwen. Die stand werd alleen niet de ruststand, aangezien Barasi in de blessuretijd van de eerste helft nog mocht aanleggen voor een penalty. De negentienjarige aanvaller schoot de buitenkans resoluut raak en zette de ruststand op 2-3.

Uiteindelijk drong de thuisploeg nog aan op de gelijkmaker, maar die kwam er jammer genoeg voor hen niet meer. Door de overwinning staat Jong PSV nu tiende op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ is terug te vinden op plek nummer zeven.