Kraay gaat er met gestrekt been in: 'Ik heb me echt kapot geërgerd aan dat gedoe'

13 december om 06:49

Hans Kraay junior heeft geen goed woord over voor de wetenschappelijke benadering van penalty's bij het Nederlands elftal. De analist ziet dat Louis van Gaal en diens staf er totaal geen voordeel uit gehaald hebben.

Onder leiding van voormalig volleybaltrainer Peter Murphy werd er in aanloop naar het WK door zowel keepers als spelers wetenschappelijk op strafschoppen getraind. "Ik heb me echt kapot geërgerd aan dat gedoe van een jaar lang duizend penalty's bij de club nemen", foetert Kraay bij het ESPN-programma WK Praat. "We hebben keepertrainingen gehad, waarbij er één was die zei: Ik kom echt niet (Tim Krul, red.). Die heeft met terugwerkende kracht compleet gelijk."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

"Murphy hadden ze lekker bij de volleyballers moeten laten", is Kraay fel. "Ik heb me er even in verdiept... Als er één iemand iets kan beïnvloeden bij een penalty is het de keeper, verder niemand." In het verleden heeft Kraay zich ook al eens uitgelaten over penalty's bij Oranje. "Ik heb iets te veel met Ronald de Boer over Cillessen gezegd dat hij voor de aanloop van een speler al met z'n snufferd in de hoek ligt... Ik heb de hele familie over me heen gekregen."