Van der Vaart 'vreselijk geïrriteerd': 'Stelt zich respectloos op naar Van Gaal'

14 december om 23:26
Laatste update: 14 december om 23:33

Rafael van der Vaart ergert zich aan de grappen die in Argentinië over het Nederlands elftal worden gemaakt. Na de kwartfinale uitte Lionel Messi zich kwaad tegenover Wout Weghorst en Louis van Gaal.

Bij de NOS werden woensdagavond beelden getoond van een Argentijnse vrouw die mokken verkoopt met een beeltenis van Messi, met bijbehorende tekst: qué miras, mobo, vrij vertaald: wat kijk je, dwaas? Het waren de woorden van Messi aan het adres van Weghorst, die het shirt van de 35-jarige aanvaller wilde hebben.

"We lachen erom, maar het irriteert me vreselijk, nog buiten dat we uitgeschakeld zijn", reageert Van der Vaart fel. "Wij laten dit zien, nou, leuk. Ik vind dat hij zich respectloos opstelt naar collega's en naar Van Gaal. We weten dat Van Gaal door een moeilijke periode gaat. Dat krijgen ze dan niet mee, maar ze krijgen wel mee dat hij een keer iets gezegd heeft, en daar zijn ze allemaal van slag door."

Later toont de NOS beelden van Argentijnen die een liedje hebben gemaakt, met de tekst qué miras, bobo erin verwerkt. "Ja, oké, dit is wel leuk", erkent Van der Vaart. Maar: "Ik zit in een Nederlands programma. Het lijkt wel alsof ik in Argentinië op tv ben."