Franse president meldt zich in kleedkamer voor 'beste WK-speler' Amrabat

15 december om 06:56
Laatste update: 15 december om 07:09

Sofyan Amrabat is de beste speler van het WK. Dat vindt de Emmanuel Macron, president van Frankrijk. Hij zocht de in Huizen geboren middenvelder op na de uitschakeling van Marokko.

Frankrijk was met 2-0 te sterk voor Marokko, maar Amrabat hoorde volgens Macron wéér bij de beste spelers op het veld. Fabrizio Romano weet te melden dat de Franse president na het eindsignaal naar beneden ging en zich meldde in de Marokkaanse kleedkamer, waar hij Amrabat aansprak. Ten overstaan van de hele selectie zei Macron dat Amrabat 'de beste speler van het WK' is geweest.

Macron was euforisch na de zege van Frankrijk in de halve finale van het WK. Hij juichte enthousiast bij de goals van Théo Hernandez en Randal Kolo Muani. "Ik ben heel trots", reageert de Franse leider. "Ik was heel nerveus, want de Marokkanen waren sterk. Maar we hebben een fantastisch team, een mengeling van verschillende generaties. Griezmann, Giroud, Mbappé waren fantastisch. En de jonge Kolo Muani maakte de tweede goal. Dat zegt alles, we zitten ook goed voor de toekomst. We zullen de beker mee naar huis nemen."