Veerman: 'Door Sneijder moet ik op kantoor komen'

'Door Sneijder staat het hele land in brand en moet ik op kantoor komen bij PSV'

17 december om 20:45

Joey Veerman kreeg in augustus een tik op de vingers van Ruud van Nistelrooij, omdat hij na de Champions League-uitschakeling tegen Rangers FC zijn onvrede over zijn positie kenbaar maakte in de media. De spelmaker van PSV denkt dat er mede door Wesley Sneijder zoveel ophef ontstond.

Een teleurgestelde Veerman baalde na de nederlaag in de play-offs van het miljardenbal van zijn meer aanvallende rol, waarna Sneijder hem verweet dat hij de hand onvoldoende in eigen boezem stak. Mede door de snoeiharde kritiek van de recordinternational kreeg trainer Ruud van Nistelrooij er ook vragen over, denkt de 24-jarige Volendammer.

"Sneijder zei dat ik had moeten zeggen dat ik zelf slecht was. Ja, dat had ik zelf ook wel door. Maar dankzij hem staat het hele land in brand en moet ik op kantoor komen", reageert Veerman bij Andy in de Auto. "Ik had gezegd dat ik het liefst op acht speel, na de wedstrijd tegen Rangers. Dat had ik de week ervoor ook al gezegd. Dus toen zei Sneijder: ik zou hier niet blij mee zijn als trainer."

"Ik denk: dat heb je zelf ook wel eens gezegd hè", vervolgt Veerman. "Ik weet ook wel dat hij wat moet zeggen op tv. Kritiek boeit me ook echt geen reet, maar je kunt dan wel even denken: wat een klootzak ben jij. Maar ik heb verder niets tegen hem hoor, het was een gruwelijk goede speler."