Manchester United is geïnteresseerd in Marcus Thuram

'Gakpo-transfer naar United mogelijk in gevaar: Engelsen spotten goedkope optie'

20 december 2022 om 07:27

Manchester United overweegt zich in januari te versterken met Marcus Thuram. De WK-ganger, die met Frankrijk de finale van Argentinië verloor, geldt als een goedkope optie voor Erik ten Hag.

United heeft in de zoektocht naar een opvolger van Cristiano Ronaldo in de punt van de aanval meerdere lijntjes uitgezet. Eén van de namen op de lijst is Thuram, meldt BILD. De Borussia Mönchengladbach-aanvaller kost naar verluidt maar tien miljoen euro. Dat heeft te maken met de contractsituatie van de 25-jarige Thuram. Zijn huidige verbintenis in Duitsland loopt volgende zomer af.

Het Duitse medium schrijft dat de kans klein is dat Thuram na januari nog bij Die Fohlen speelt. Naast United zou ook Internazionale geïnteresseerd zijn in de Fransman. Thuram is bezig aan een sterk Bundesliga-seizoen. In vijftien wedstrijden kwam hij tot tien doelpunten. Afgelopen zondag viel hij in de WK-finale na veertig minuten in. De aanvaller was cruciaal in het afdwingen van verlenging, door de assist bij de 2-2 van Kylian Mbappé te geven. 

Thuram is niet de enige aanvaller op het lijstje bij United. Ook Benfica-spits Gonçalo Ramos, die Ronaldo op het WK uit de basis speelde, en Cody Gakpo worden gelinkt aan een overstap naar Old Trafford.