De Telegraaf noemt 'voorname kandidaten' om Gakpo op te volgen

De Telegraaf noemt 'voorname kandidaten' om Gakpo op te volgen bij PSV

27 december om 06:55
Laatste update: 27 december om 07:12

Jesper Karlsson en Viktor Tsygankov zijn voorname kandidaten om Cody Gakpo op te volgen bij PSV. Dat meldt De Telegraaf. De linksbuiten van AZ en de vleugelaanvaller van Dinamo Kiev worden al langer in verband gebracht met de Eindhovenaren.

Naast het Eindhovens Dagblad meldt ook De Telegraaf dat de transfersom voor Gakpo hoger ligt dan de bedragen die in Engeland rond gaan. PSV ontvangt in ieder geval vijftig miljoen euro van Liverpool. De Nederlandse topclub kan de financiële balans daarmee op orde brengen, maar er is ook geld om zelf de transfermarkt op te gaan.

Het vertrek van Gakpo naar Liverpool is namelijk een sportieve aderlating voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij. De Oranje-international was in de eerste seizoenshelft goed voor dertien goals en zeventien assists. 

Volgens De Telegraaf zijn Karlsson en Tsygankov 'voorname kandidaten' om in het gat te springen. AZ verlangt echter wel zo'n twintig miljoen euro voor de Zweed. Tsygankov loopt komende zomer uit zijn contract bij Dinamo Kiev en zal daarmee een stuk goedkoper zijn. Wel is PSV vermoedelijk een fors salaris aan de Oekraïner kwijt.

Met onder anderen Anwar El Ghazi en Savio heeft PSV al enkele spelers in huis die ook als linksbuiten kunnen spelen.