'Sparta bereikt akkoord met Valencia over talentvolle middenvelder'

'Sparta bereikt akkoord met Valencia over talentvolle middenvelder'

28-12-2022 07:40
8

Sparta hoopt zich deze winter te versterken met Pedro Alemañ. Dat melden RTV Rijnmond en Relevo. De twintigjarige aanvallende middenvelder speelt momenteel voor het tweede elftal van Valencia.

Alemãn heeft een contract tot volgend jaar zomer, maar hij mag transfervrij vertrekken. Wel laat Los Che een fors doorverkooppercentage in de deal opnemen. Als de veelzijdige Spanjaard in de toekomst een transfer maakt, dan moet Sparta bijna vijftig procent van de transfersom afstaan, meldt Relevo. Daarnaast kan Valencia via bonussen nog aan de talentvolle middenvelder verdienen.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Spaanse medium is de overstap zo goed als beklonken. Alemãn ziet meer kansen op een doorbraak bij Sparta, dat momenteel knap zesde staat in de Eredivisie. Hij debuteerde nog niet voor Valencia, hoewel hij wel enkele keren bij de wedstrijdselectie zat. Met name vorig seizoen onder coach José Bordalás was hij 'een vaste waarde' op de training. Laatstgenoemde werd in de zomer echter ontslagen.

Alemañ, die naast zijn voetbalcarrière ook werktuigbouwkunde studeert aan de universiteit van Valencia, speelde onder meer in de Youth League. Met zijn komst lijkt Sparta alvast in te spelen op een vertrek van Sven Mijnans, die een sterk seizoen beleeft. Dat laatste geldt ook voor Arno Verschueren.

Volgens RTV Rijnmond is de komst van Nicolai Jörgensen niet aan de orde. De voormalig spits van Feyenoord werd ook in verband gebracht met de Rotterdammers.