PSV heeft Gakpo-opvolger mogelijk al in huis: 'Een uitstekend alternatief'

PSV heeft Gakpo-opvolger mogelijk al in huis: 'Een uitstekend alternatief'

28-12-2022 10:10 Laatste update: 10:25
161

Arnold Bruggink vindt dat PSV er goed aan heeft gedaan om Cody Gakpo aan Liverpool te verkopen. De voormalig speler van de Eindhovense club ziet deze winter als het juiste moment voor beide partijen.

Gakpo kon afgelopen zomer voor een bedrag rond de veertig miljoen euro naar Engeland verkassen. Liverpool sloeg na het WK toe en maakt vijftig miljoen euro over naar Eindhoven. "Dit is het juiste moment", zegt Bruggink tegen ESPN. "Hoewel het technisch directeur John de Jong zijn kop kostte, heeft PSV er goed aan gedaan om hem niet afgelopen zomer te verkopen. Nu heeft hij een goed WK gespeeld en is hij er zelf ook klaar voor."

"Hij zal bij Liverpool een halfjaar de tijd krijgen om aan het niveau te wennen, vanaf volgend seizoen moet hij er staan", stelt Bruggink, die denkt dat PSV de opvolger van Gakpo al in huis heeft. "Ze hielden er al rekening mee dat Gakpo zou vertrekken deze winter", zegt hij. "Ik denk dat El Ghazi zijn positie zal overnemen. Vanaf de linkerkant is hij een uitstekend alternatief is."