LIVE-discussie: Guardiola geeft Aké basisplaats in PL-duel met Leeds United

LIVE-discussie: Guardiola geeft Aké basisplaats in PL-duel met Leeds United

28-12-2022 20:20 Laatste update: 20:36
14

Nathan Aké staat woensdagavond aan de basis voor Manchester City in het competitieduel met Leeds United. De ploeg van Guardiola hoopt de tweede plek van Newcastle United weer over te nemen om aan te haken bij koploper Arsenal. Bij Leeds United staat Pascal Struijk, die onlangs zijn contract verlengde, in de basisopstelling.

Dat moet gebeuren tegen Leeds, de nummer vijftien van de Premier League. De wedstrijd wordt gespeeld op Elland Road. Manchester City wist eerder deze week door te gaan in de EFL Cup na de overwinning op Liverpool. The Citizens wonnen de wedstrijd 3-2. Ook in dat duel stond Aké in de basis en was hij tevens trefzeker.

Ten opzichte van die wedstrijd, heeft Guardiola drie wijzigingen doorgevoerd. Ederson, John Stones en Jack Grealish staan in de basis ten koste van Stefan Ortega, Aymeric Laporte en Cole Palmer. Jeugdexponent Rico Lewis verschijnt opnieuw aan de basis. 

Aké werd bij het Nederlands elftal op het WK in Qatar geprezen voor zijn defensieve betrouwbaarheid. De 27-jarige was bij Oranje één van de uitblinkers. Pep Guardiola was eerder al vol lof over hem. Volgens de Catalaanse oefenmeester heeft Aké een 'weergaloze' houding.

De volledige opstellingen
Manchester City: Ederson; Lewis, Akanji, Stones, Aké; Rodrigo, Gündogan, De Bruyne; Mahrez, Haaland, Grealish.

Leeds United: Meslier; Kristensen, Struijk, Koch, Cooper; Forshaw, Roca, Greenwood; Gnonto, Rodrigo, Aaronson.