Trauner helpt misverstand de wereld uit: 'Gaat om meniscusblessure'

Trauner helpt misverstand de wereld uit: 'Gaat om meniscusblessure'

29-12-2022 16:06
38

Gernot Trauner heeft duidelijkheid verschaft over de blessure waar hij mee kampt. Feyenoord trad niet in details, wat er voor gezorgd heeft dat er een verkeerd beeld ontstond bij velen. 

Dat vertelt hij in gesprek met het Oostenrijkse Kronen Zeitung. Feyenoord maakte bekend dat de centrumverdediger kampt met 'knieklachten'. "Door die formulering dachten velen dat ik misschien een ernstige kruisbandblessure heb", begint hij.

"De club wil niet in detail treden zolang er geen exacte diagnose is, maar in werkelijkheid gaat het om een meniscusblessure." Trauner hoopt binnen afzienbare tijd weer fit te zijn. "Ik wil binnen twee tot drie maanden weer op het veld staan. Ik ben ervan overtuigd dat ik dit seizoen nog ga spelen."

Een operatie kwam er nog niet van. Ook is het nog niet bekend wanneer die gaat plaatsvinden. "Dat zijn we nog aan het bepalen. Ik probeer al een tijd een afspraak te maken. Rond de kerst werden zulke operaties niet gedaan. De clubarts die zulke operaties uitvoert, is op vakantie. We proberen het op te lossen. Hopelijk lukt het voor de jaarwisseling nodig", aldus Trauner.