Van Dijk houdt vertrouwen in de titel: 'Dit seizoen kan een hele rare worden'

Van Dijk houdt vertrouwen in de titel: 'Dit seizoen kan een hele rare worden'

1 januari om 23:52
Laatste update: 2 januari om 17:44

Virgil van Dijk gelooft nog steeds in een nieuwe titel van Liverpool in de Premier League. Na afloop van het gewonnen duel met Leicester City (2-1) vertelt de verdediger dat het seizoen nog erg raar kan lopen.

Van Dijk haalt ook een hoop kracht uit de uitschakeling van het Nederlands elftal op het WK. "Het heeft mij ook gemotiveerd", vertelt de captain van Oranje na de wedstrijd tegen Leicester City. "We staan nu al wel een hoop punten achter op Arsenal, maar dit seizoen kan een hele rare worden. Het zou nog heel apart kunnen lopen." De komst van Cody Gakpo kan Liverpool misschien een impuls geven. De aanvaller kwam onlangs over van PSV.

Toch is Van Dijk ook realistisch over de titelaspiraties van Liverpool dit jaar. "We moeten ook hard voor onszelf zijn en wij kunnen op dit moment niet aan de titel denken. De focus moet bij ons op de volgende wedstrijden, die winnen en dan zien we wel weer verder. Ik ben altijd gemotiveerd, ik wil altijd winnen en ik geef altijd alles in en wedstrijd. Hopelijk kunnen we de lijn die we nu hebben doortrekken, want we hebben nu vier overwinningen op rij."

Liverpool staat op dit moment zesde in de Premier League. De club van trainer Jürgen Klopp staat vijftien punten achter op koploper Arsenal. Nummer vijf Tottenham Hotspur heeft een voorsprong van twee punten op de naaste belager Liverpool. De eerste vier in de Premier League zijn zeker van deelname aan de Champions League.