FC Volendam presenteert winterversterking: 'Technisch zeer vaardige speler'

FC Volendam presenteert winterversterking: 'Technisch zeer vaardige speler'

02-01-2023 14:11
12

FC Volendam heeft zijn eerste winterversterking binnen. De negentienjarige Florent Sanchez Da Silva komt op huurbasis voor een halfjaar over van Olympique Lyon.

Da Silva debuteerde in 2021 in de hoofdmacht, al bleef een definitieve doorbraak uit. Het komende halfjaar mag de middenvelder bij Volendam ervaring op het hoogste niveau opdoen. Eerder werd hij al uitgeleend aan FC Villefranche-Beaujolais, dat uitkomt op het derde niveau van Frankrijk. Da Silva heeft drie interlands voor Frankrijk O20 op zijn naam.

"Ik heb voor deze huuroptie gekozen omdat ik speeltijd nodig heb op het hoogste niveau", zegt de hoofdrolspeler op de clubkanalen van Volendam. "FC Volendam past perfect bij wat ik zoek, omdat ze kansen geven aan jonge spelers en aanvallend voetbal spelen. Mijn doelstellingen zijn zoveel mogelijk minuten maken de komende zes maanden en het team helpen om te handhaven in de Eredivisie."

Technisch directeur Jasper van Leeuwen legt uit waarom de keuze op Da Silva is gevallen. "Wij waren op zoek naar een extra middenvelder en hebben daarvoor verschillende types en opties bekeken en afgewogen. We hebben uiteindelijk voor Florent gekozen, vooral omdat we verwachten dat hij een stuk rust kan brengen. Dat is iets waar het ons in de eerste seizoenshelft te vaak aan heeft ontbroken."

Da Silva kan volgens Van Leeuwen op elke positie op het middenveld uit de voeten. "Florent is een technisch zeer vaardige speler, met een bovengemiddeld spelinzicht. Zijn grote kracht is dat hij dingen sneller ziet dan de meesten en het spel daarna simpel kan houden. Daardoor kunnen anderen ook meer in hun kracht komen. Florent kan op alle posities op het middenveld uit de voeten, maar wij zien hem vooral als verbindingsspeler."