'Ajax drukte niet door en greep naast 'voorbestemde' opvolger Overmars'

'Ajax drukte niet door en greep naast 'voorbestemde' opvolger Overmars'

3 januari om 22:25
Laatste update: 3 januari om 22:55

Ajax heeft zichzelf in de voet geschoten, schrijft De Telegraaf. Alex Kroes was 'voorbestemd' om Marc Overmars op te volgen als technisch directeur.

Na het geruchtmakende vertrek van Overmars nam Ajax de tijd om een opvolger te zoeken. Kroes was aanvankelijk een belangrijke kandidaat, maar hij is sinds een maand werkzaam bij AZ als 'directeur international football strategy'.

Dat hij niet naar Ajax ging, heeft de clubleiding van de Amsterdammers volgens De Telegraaf aan zichzelf te wijten. Na 'goede gesprekken' met onder meer algemeen directeur Edwin van der Sar dacht Kroes aan de slag te kunnen in de Johan Cruijff Arena, maar 'na een lange radiostilte' besloot hij 'niet met zich te laten sollen'.

Kroes is de mede-oprichter van de Sports Entertainment Group (SEG) en verkocht als mede-eigenaar van Go Ahead Eagles zijn aandelen in de Deventer club. Sinds 1 december is hij lid van de AZ-directie. Bij Ajax zijn Gerry Hamstra en rechterhand Klaas-Jan Huntelaar nu verantwoordelijk voor het transferbeleid.