Indrukwekkende zegereeks Napoli ten einde: Inter wint met Nederlandse bankzitters

Indrukwekkende zegereeks Napoli ten einde: Inter wint met Nederlandse bankzitters

04-01-2023 22:38 Laatste update: 23:43
11

Napoli is na maanden van overwinningen tegen zijn eerste Serie A-nederlaag van het seizoen aangelopen. In het Stadio Giuseppe Meazza was Internazionale met 1-0 te sterk. Daarmee pakken I Nerazzurri drie belangrijke punten.

Voor de WK-break wist Napoli het voor elkaar te krijgen om geen enkel duel te verliezen in de Serie A. De Ajax-beul stond daardoor royaal aan kop. Met een topper bij Inter moest Napoli de competitie echter hervatten. De Milanezen waren zich voor de winterstop juist sterk aan het herstellen van een dramatische seizoenstart. Inter begon overigens zonder Denzel Dumfries en Stefan de Vrij aan het duel. Eerstgenoemde mocht later wel nog invallen.

Vanaf het begin koos Napoli zoals gewoonlijk de aanval. Inter, dat ook een aanvallend ingesteld team heeft, koos eieren voor zijn geld door te loeren op de omschakeling. Beide ploegen kregen wat kansen, al stond het vizier niet altijd op scherp. Doelmannen Andre Onana en Alex Meret hoefden namelijk niet vaak reddend op te treden.

Vlak na rust brak Edin Džeko de topper open: een knappe voorzet van Federico Dimarco werd onberispelijk raak gekopt door de spits: 1-0. Napoli moest daarna op zoek gaan naar de gelijkmaker, waardoor er ook ruimte kwam voor Inter. Het spel golfde in het laatste half uur op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

Daardoor boekt Inter een belangrijke 1-0 overwinning. De ploeg staat nu weer in de top-vier, ook omdat SS Lazio eerder op de dag verloor. Napoli blijft eerste ondanks de nederlaag. Het gat met nummer twee AC Milan is wel geslonken tot vijf punten.