Robbemond nieuwe trainer Willem II

Willem II stelt nieuwe hoofdtrainer aan en gaat voor 'continuïteit en stabiliteit'

5 januari om 13:11

Reinier Robbemond blijft hoofdtrainer bij Willem II. De Tricolores hebben met de opvolger van de ontslagen Kevin Hofland een akkoord bereikt over een samenwerking tot de zomer van 2024.

Afgelopen december stuurde Willem II Hofland wegens tegenvallende resultaten de laan uit. Robbemond werd naar voren geschoven als interim-trainer, maar behoudt het vertrouwen van de clubleiding en wordt beloond met een langdurig contract. "De keuze is na een zorgvuldig proces uiteindelijk op hem gevallen, omdat we vinden dat hij de juiste ervaring, persoonlijkheid en kwaliteiten bezit die het beste bij de huidige spelersgroep passen. Daarnaast is het in zijn voordeel geweest dat hij de spelersgroep en de club goed kent", licht technisch directeur Teun Jacobs toe op de clubsite.

Willem II kiest met Robbemond voor 'continuïteit' en 'stabiliteit'. "Toen ik vorig jaar als assistent-trainer terugkwam naar Willem II heb ik aangegeven dat ik de ambitie had om op termijn wel weer als hoofdtrainer aan de slag te gaan. We voorzagen toen niet dat dat moment nu al zou komen", legt de vijftigjarige oefenmeester uit. "Na de eerste seizoenshelft heb ik te horen gekregen dat ik in aanmerking kwam voor het hoofdtrainerschap. Gezien mijn persoonlijke ambitie had ik daar uiteraard oren naar en ben ik met de club in gesprek gegaan."

Willem II hervat de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond als nummer zeven op de ranglijst met een thuiswedstrijd tegen Roda JC. O21-trainer Peter van den Berg zit dan als rechterhand op de bank. Willem II hoopt zo snel mogelijk duidelijkheid te kunnen verschaffen over de aanstelling van een assistent-trainer.