'Van Gaal-flirt krijgt geen vervolg: Rode Duivels ontvangen open sollicitatie'

6 januari om 08:11
Laatste update: 6 januari om 08:20

Thierry Henry staat ervoor open om de nieuwe bondscoach van België te worden, meldt Het Laatste Nieuws. De KBVB is op zoek naar een nieuwe keuzeheer, nadat Roberto Martínez na het WK besloot op te stappen.

Henry, die op het WK in Qatar assistent-bondscoach was, zou de Belgische voetbalbond informeel hebben geïnformeerd over zijn kandidaatschap. Een officiële sollicitatie is bij de KBVB nog niet binnengekomen. Henry zal naar verluidt genoegen moeten nemen met een lager salaris dan zijn voorganger. Martínez, die ook technisch directeur was, verdiende per jaar drie miljoen euro. Dat de Fransman in een lagere looncategorie valt, zal hem niet afschrikken: Henry kreeg in zijn eerste periode als assistent-bondscoach 'slechts' een ton per jaar.

Dat hele bedrag doneerde Henry volgens Belgische media aan een goed doel. De voorbije jaren genereerde de voormalig topspits de meeste inkomsten uit zijn werk als analist bij Sky en CBS. Wat in het voordeel van Henry spreekt, is dat de kleedkamer van De Rode Duivels positief gestemd is over zijn komst. Romelu Lukaku en Toby Alderweireld spraken recent uit Henry graag voor de groep te willen.

De naam van Louis van Gaal werd tijdens het WK al even gelinkt aan de Belgische nationale ploeg. De flirt van de voormalig Oranje-bondscoach heeft vooralsnog geen vervolg gekregen.