Grote complimenten voor 'rustig' AZ: 'Vind ik de best geleide club van Nederland'

Grote complimenten voor 'rustig' AZ: 'Vind ik de best geleide club van Nederland'

6 januari om 13:25

De manier waarop AZ het de afgelopen jaren aanpakt kan op veel lof rekenen van de analisten bij ESPN. Onder andere oud-trainer Robert Maaskant maakt een diepe buiging voor de manier van leiden in Alkmaar.

"Ik vind het de best geleide club van Nederland", vertelt Maaskant na het nieuws over de contractverlenging van trainer Pascal Jansen. "Het is daar al jaren rustig en ze hebben al jarenlang een doelstelling om spelers te verkopen die ze zelf opgeleid hebben. Dat lukt ze ook iedere keer en aan het begin van het seizoen krijgen ze altijd wat tikjes en verliezen ze punten, maar uiteindelijk wanneer het seizoen loopt dan staat zo’n elftal er weer. Dat flikken ze nu echt al een aantal jaren achter elkaar."

Kees Kwakman ziet zelfs dat de Alkmaarders dit seizoen een goede start hebben gekend. "Ze zijn dit seizoen juist een keer goed begonnen. Dat is heel anders dan die jaren toen ze er achteraan moesten hobbelen. Ze staan nu al op plek vier."

Marciano Vink wijst zijn collega’s ook nog op de aanval die AZ in bezit heeft. "Zij hebben natuurlijk ook echt een fantastische voorhoede. Pavlidis kwam in het begin binnen en had wat moeite waardoor ik dacht, misschien is dit wat te hoog gegrepen. Dat heeft hij ook gelijk afgestraft en hij is doelpunten gaan maken."