Blind weet waar hij staat in München: 'Ik wil veel spelen, maar ken ook mijn plek'

Blind zwijgt over relatie met Schreuder: 'Wellicht vertel ik later mijn kant'

7 januari 2023 om 11:57

Daley Blind heeft zich voor het eerst uitgesproken over zijn transfer naar Bayern München. De verdediger legt uit hoe de transfer naar Duitsland tot stand is gekomen en is erg blij om in het zuiden van het land te zijn.

"Het is allemaal heel erg snel gegaan", vertelt Blind tijdens zijn eerste persconferentie bij Bayern München. "Voor de kerst hebben we contact gehad en daarna is eigenlijk alles in een stroomversnelling gekomen." Mede daardoor kon Blind geen advies inwinnen bij oud-coaches Louis van Gaal en Erik ten Hag. Zij werkten al eens voor Bayern München. "Ik heb ze helaas niet kunnen spreken, maar achteraf hebben ze me een bericht gestuurd om me te feliciteren."

Naast de trainers die in München werkten, kent Blind ook al een aantal spelers in de huidige selectie. Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt waren allemaal al ploeggenoten van de verdediger en vooral laatstgenoemde is erg blij dat Blind nu ook in München is. "Ik heb hem een paar keer kunnen spreken en hij was heel erg blij. Van een taalbarrière zal ook geen sprake zijn, want ik ben inmiddels begonnen met Duits leren."

Blind heeft in ieder geval een duidelijk doel voor ogen bij zijn nieuwe club. "Ik wil het team vooruit helpen met mijn ervaring. Natuurlijk wil ik zo veel mogelijk spelen, maar ik ken wel mijn plek en daarom zullen we zien wat er in de zomer komt. Mijn hoofddoel is in ieder geval hetzelfde als die van de club, titels pakken."

Over de relatie met Schreuder hield Blind overigens de kaken stijf op elkaar. "Lijkt me niet het goede moment om daarover te praten. Wellicht doe ik later mijn kant van het verhaal nog."