Noppert blij met 'realiteit': 'Ik ben er geen voorstander van en de club ook niet'

Noppert blij met 'realiteit': 'Ik ben er geen voorstander van en de club ook niet'

07-01-2023 19:38 Laatste update: 19:50
22

Andries Noppert is blij om weer onder de lat te staan bij sc Heerenveen. De goalie weet dat er nu meer naar hem gekeken gaat worden dan voor het WK, maar keepte desondanks een ijzersterke wedstrijd tegen RKC Waalwijk. 

"Dat was een hele mooie periode", blikt Noppert terug op het WK bij ESPN. "Alleen nu is de realiteit dat we hier weer wedstrijden spelen. Ik ben blij om terug te zijn."

In de eerste helft wist Noppert knap te redden op een inzet van Mika Biereth. "Ik wacht en ik reageer. Dat is het allerbelangrijkste. Ik probeer zo lang mogelijk te wachten." Een fijn moment voor de keeper, omdat er nu anders naar hem gekeken wordt. "Ik kan me wel voorstellen dat als je een bal tegen krijgt, dat mensen er iets over gaan zeggen. Dat is prima. Iedereen mag een mening hebben."

Oranje-shirt
Bij Heerenveen keepte Noppert in het Oranje. Dat is niet ideaal, stelt hij. "Ik ben er geen voorstander van en de club ook niet, maar als dat niet geaccepteerd wordt moet je ermee leven. Gelukkig hoef ik er zelf niet veel naar te kijken, maar ik heb het liever niet. Er is veel geschreven… Mensen zijn wel klaar met de poppenkast", aldus Noppert.