Ajax koos Rulli boven Noppert: 'Ze hebben contact gezocht met mijn zaakwaarnemer'

Noppert kalm onder mislukte transfer: 'Dromen ben ik lang geleden mee gestopt'

8 januari om 07:16

Andries Noppert heeft zich uitgelaten over de mogelijke interesse van Ajax. De doelman vertelt in gesprek met Omrop Fryslan dat hij bewust is van de interesse, maar ook dat hij zich er niet te veel druk over maakt.

"Ik weet dat ik op een lijstje sta in Amsterdam", vertelt Noppert over de huidige situatie rond een eventuele overstap. "Ze hebben ook contact gezocht met mijn zaakwaarnemer. Uiteindelijk hebben ze voor iemand anders gekozen en dat is natuurlijk hun goed recht." Ajax trok deze winter Gerónimo Rulli aan als de nieuwe topkeeper. Hij werd overgenomen van het Spaanse Villarreal.

Maar echt in zak en as zit Noppert zeker niet. "Waarom zou ik teleurgesteld zijn? Als een club je echt wil hebben, dan komen ze vanzelf wel. Bij Ajax zijn ze eerst voor iemand anders gegaan en dat is ze gelukt. Natuurlijk is dat hun goed recht." De 28-jarige Noppert kende zijn absolute doorbraak op het afgelopen WK in Qatar. De Nederlander kende op het eindtoernooi zijn beste weken in de voetballerij. Voor SC Heerenveen keepte hij dit seizoen vijftien wedstrijden. 

Noppert vindt in ieder geval één ding zeer belangrijk bij een mogelijke transfer. "De droom is wel om mij naar het EK te helpen. Echt dromen van een topclub ben ik lang geleden mee opgehouden."