Noppert over 'zure' verloren penaltyserie: 'Wat moet je dan doen?'

Noppert over 'zure' verloren penaltyserie: 'Wat moet je dan doen?'

30-12-2022 07:25
77

Andries Noppert is ingegaan op het einde van het Nederlands elftal op het WK in Qatar. De keeper werd aangewezen als penaltyspecialist aan de hand van de wetenschap. Noppert stelt dat hij geen geluk heeft gehad. 

"Ik heb geen penalty gepakt, zegt iedereen. En daar kan ik ze gelijk in geven", zegt hij bij De Telegraaf. De doelman vindt dat er in Nederland veel commotie was over de penalty's en zegt dat dat niet heeft meegeholpen. "Maar daar heb ik geen invloed op. Ik heb mezelf nooit bestempeld als de penaltyspecialist en dat is vooraf ook nooit zo benoemd. Ik probeer gewoon zo laat mogelijk te gaan en dan moet je ook een beetje geluk hebben."

Op de penalty's werd een wetenschappelijk onderzoek losgelaten. Noppert moest het gaan doen voor Oranje, maar merkte dat de Argentijnen steeds in de andere hoek schoten. "Als ze dan op het laatste moment nog van hoek wisselen, wat moet je dan doen? De mensen met kritiek hebben een andere favoriet of zijn zelf nooit in die situatie geweest. Ik moet ook zeggen dat ik niet weet of ik ze had gepakt, als ik wel in de goede hoek had gezeten. Zo veel overtuiging zat erin."

Weghorst maakte comeback compleet
"We hadden een variant getraind en de vrije trap ervoor deden we hem niet. Ik dacht: laten we die variant nou als-je-blieft proberen. En het gebeurde op dat moment, hij kwam er echt goed uit. Als je op die manier dan terugkomt tot 2-2… Dan komt er een bepaalde emotie los en toen ben ik even meegegaan om het feestje te bouwen", aldus Noppert.