Kritiek op Wijndal, maar lof voor Ajax: 'Tweede helft was grote trainingspartij'

Lovende woorden voor Ajax, maar kritiek op Wijndal: 'Had te veel tijd nodig'

12 januari 2023 om 07:34

Ajax won woensdagavond met gemak de wedstrijd tegen FC Den Bosch in de KNVB Beker. De Amsterdammers kregen lof voor het spel tegen de nummer zestien van de Keuken Kampioen Divisie, al werd er wel een dissonant aangewezen.

Bij FC Den Bosch werd gehoopt op een stunt tegen Ajax zoals in de gloriejaren 1983 en 1987, maar dat viel deze keer niet binnen de mogelijkheden merkte ook De Telegraaf op. "Zo’n stunt zat er ditmaal geen moment in, hoe aanstekelijk de werklust ook was van het team van Jack de Gier. In de tweede helft was het een grote trainingspartij voor Ajax. Zo beleefde de ploeg van Alfred Schreuder een rustige aanloop naar het tweeluik tegen FC Twente en Feyenoord, waarin Ajax na vier Eredivisie-duels op rij zonder zege weer echt wat moet laten zien."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Het Algemeen Dagblad zag wel een speler die in negatieve zin opviel. De krant pikte Owen Wijndal eruit. Hij ging niet mee naar het WK en moet het na het vertrek van concurrent Daley Blind nog steeds doen met een reserverol. "Zijn optreden in Brabant was voor trainer en achterban niet bepaald een geruststellende. Tegen de nummer 16 van de eerste divisie fungeerde Wijndal als een veredelde linksbuiten, die vooral aan de bal veel tijd nodig had om Kenneth Taylor en Dusan Tadic aan of vrij te spelen."

Het Parool denkt dat Ajax niet veel vertrouwen kan putten uit de wedstrijd tegen FC Den Bosch. "De winst geeft weinig houvast voor het competitieduel van zaterdag met FC Twente. Daarvoor bood Den Bosch te weinig weerstand en misten de bezoekers te veel spelers."