Taylor is belangrijk voor Schreuder nu er veel zieken zijn

Taylor redder van Ajax tijdens griepgolf: 'Het is niet anders'

12 januari om 11:01
Laatste update: 12 januari om 16:02

Het aanpassingsvermogen van Kenneth Taylor is in de afgelopen wedstrijden flink op de proef gesteld. De middenvelder van Ajax is fundamenteel voor trainer Alfred Schreuder nu er veel zieken zijn. 

Tot tweemaal zou hij rust krijgen, todat hij door Schreuder werd geroepen om bij te springen. "Je bereidt je altijd speciaal voor op een wedstrijd, bijvoorbeeld ook qua voeding. Een dag voor een wedstrijd eet je dan veel pasta. Dat is dan ditmaal anders. Maar daar moet je dan gewoon op anticiperen. Het is niet anders", zegt Taylor na de wedstrijd tegen FC Den Bosch.

"Ik ben wel gewoon fit en voel me goed. Maar ik had wel wat griep vorige week. Ik was een weekje aan het hoesten en had koorts. Ik voel me nu wel weer oké. Tegen NEC was ik na zeventig minuten echt kapot en moest ik echt gewisseld worden."

Kansen
In de laatste competitiewedstrijd tegen NEC miste Taylor grote kansen om Ajax de winst te bezorgen. Hij kreeg er flink van langs. "Tegen NEC heb ik twee keer gefaald, maar falen is iets goeds, denk ik. Daar leer je weer van voor de volgende wedstrijd. Dat kon ik tegen Den Bosch weer laten zien. Het is rot als je twee van zulke grote kansen mist. Die ballen wil je er natuurlijk in schieten. Het kost ons misschien twee punten. Dan moet je er de volgende wedstrijd weer staan en het laten zien."