Mark van Bommel is uiterst tevreden na de zege in de Croky Cup

Genietende Van Bommel: 'Dit was reclame voor het Belgische voetbal'

12 januari 2023 om 12:10
Laatste update: 12 januari 2023 om 16:05

Royal Antwerp won woensdag met 0-3 van KRC Genk in de Croky Cup en is daarmee door naar de laatste vier. Coach Mark van Bommel heeft genoten van de wedstrijd, die volgens hem reclame was voor het Belgische voetbal. 

"Net zoals het onderlinge duel in de competitie was deze bekerwedstrijd opnieuw reclame voor het Belgisch voetbal", zei Van Bommel achteraf tegen de Gazet Van Antwerpen. "Het grote verschil was dat wij nu veel efficiënter waren. Ik ben enorm tevreden met de manier waarop we speelden. Niet alleen tactisch, ook op het vlak van agressiviteit. Als je dat kan tegen zo een sterke tegenstrever, dan mag je daar trots op zijn."

Calvin Stengs speelt nu als centrale middenvelder en doet het goed. Het wordt in België gezien als een gouden zet van Van Bommel. "Ik wist dat Stengs dit kan. Hij had in Nederland ook al centraal gespeeld, weliswaar in een iets offensievere rol. Samen met Vermeeren vormt hij een sterk duo. Het zijn geen beren maar ze winnen veel duels en zijn natuurlijk heel goed aan de bal."

Antwerp wil de topvorm nu zo lang mogelijk aanhouden. Zondag wacht een wedstrijd tegen Royale Union Saint-Gillis, de nummer twee van de Jupiler Pro League