AZ moet geduld hebben, Jansen deelt slechtnieuwsgesprek: 'Niet per se moeilijk'

AZ moet geduld hebben, Jansen deelt slechtnieuwsgesprek: 'Niet per se moeilijk'

13-01-2023 15:27
45

AZ kan dit weekend nog niet beschikken over Mathew Ryan. De van FC Kopenhagen overgekomen doelman wacht nog op zijn IND (immigratie -en naturalisatiedienst) wat betreft zijn inzetbaarheid.

Trainer Pascal Jansen bevestigt op het persmoment van vrijdag dat Ryan het competitieduel met sc Heerenveen nog aan zich voorbij moet laten gaan. "We hopen dat hij er in de volgende tegen Fortuna Sittard bij is, vanmiddag hebben we een afspraak bij de IND." Jansen heeft Hobie Verhulst, die in de eerste seizoenshelft bij AZ onder de lat stond, verteld vanaf nu tweede keeper te zijn. "Dat was niet per se een moeilijk gesprek."

"Vanuit menselijk oogpunt is zo'n gesprek best lastig en Hobie heeft het natuurlijk ook naar behoren gedaan bij AZ. Hij heeft bijvoorbeeld Peter (Vindahl, red.) eruit gekeept. Een paar uitglijders gemaakt maar oké, hij is nooit door de ondergrens gegaan", aldus Jansen. "Hobie is ook de eerste keeper die vanuit de jeugdopleiding van de club eerste keeper is geworden. We hebben nu gekozen voor een keeper die in onze ogen beter is."

Verhulst, die in de bekerwedstrijd tegen Excelsior (1-4) ook keepte, gaat er volgens de keuzeheer professioneel mee om. "Er zal emotie zijn bij hem, maar als ik afga zoals hij nu traint dan zie ik dat hij er dus goed mee omgaat."