Jans na Ajax-uit: 'We hebben te weinig afgedwongen, dit voelt als puntverlies'

Jans na Ajax-uit: 'We hebben te weinig afgedwongen, dit voelt als puntverlies'

15-01-2023 07:40
77

FC Twente-trainer Rons Jans is niet tevreden met het doelpuntloze gelijkspel tegen Ajax. De Tukkers speelden zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA ruim een uur lang met een man meer, maar wisten die overtalsituatie niet in doelpunten uit te drukken.

Twente begon flitsend aan het duel en raakte binnen een mum van tijd twee keer de paal. Vlak voor rust kreeg Ajax-verdediger Devyne Rensch de rode kaart. Het lukte de bezoekers daarna niet om met een man meer door te drukken. "Er zijn tijden geweest dat je hartstikke blij was wanneer je met 0-0 bij Ajax kon vertrekken, nu voelt het als puntverlies", aldus Jans in gesprek met ESPN. 

De oefenmeester vervolgt: "Met name door de eerste helft. Ik vond dat we heel goed begonnen. We hadden echt pech met twee ballen op de binnenkant van de paal. Ik vond dat ons tempo heel hoog was. Dat kon je misschien in de tweede helft ook wel terugzien. Maar de tweede helft met een man meer hebben we te weinig afgedwongen. Dat is wel jammer. Dit voelt echt als puntverlies."