Sparta-matchwinner Kitolano: 'Vertrouw erop dat Tobias het duel altijd zal winnen'

Sparta-matchwinner Kitolano: 'Vertrouw erop dat Tobias het duel altijd zal winnen'

15-01-2023 08:30
21

Sparta-middenvelder Joshua Kitolano kroonde zich zaterdagavond tot man van de wedstrijd door in de blessuretijd van het duel met Excelsior de enige treffer van de avond te maken. De assist kwam van Tobias Lauritsen, in wie hij blindelings vertrouwt.

Lauritsen is de speler dit seizoen in de Eeredivisie de meeste luchtduels heeft gewonnen. Dat hij aardig kan koppen, bewees hij ook tegen Excelsior. De spits kopte in de blessuretijd een uittrap van doelman Nick Olij door op Kitolano. Hij speelde zich vervolgens knap vrij en schoot raak. 

"Ik vertrouw erop dat Tobias het duel altijd zal winnen", aldus de matchwinner na afloop voor de camera van ESPN. "Ik maak dus altijd die loopacties, omdat ik weet dat Tobias de bal bij mij kan krijgen. Als je dat vertrouwen hebt, kan je veel doelpunten maken, want Tobias wint heel veel duels."


Kitolano bleef geloof houden in een overwinning voor Sparta. "Ik had echt het gevoel dat de goal nog zou kunnen vallen. Ik bleef de jongens daarom motiveren. Wij hadden meer aanvallende intenties dan Excelsior. Ik bleef maar naar de klok kijken en zag dat we wel een beetje haast moesten maken als we de drie punten nog wilden pakken." De ploeg van trainer Maurice Steijn heeft nu 28 punten uit zestien duels, slechts vier minder dan nummer drie Ajax en zes minder dan koploper Feyenoord, dat één wedstrijd minder heeft gespeeld.