Ziyech belangrijk voor Chelsea in overwinning, Newcastle van Botman ontsnapt

15-01-2023 16:57 Laatste update: 16:59
12

Chelsea heeft zondagmiddag met een minimaal verschil gewonnen van Crystal Palace. Kai Havertz verloste de Londenaren in de 64ste minuut. De assist kwam van de voeten van Hakim Ziyech. In de rust werd aanwinst Mykhailo Mudryk gepresenteerd.

De openingsfase van de wedstrijd was voor Chelsea, maar de eerste grote kans van de wedstrijd kwam voor Crystal Palace. Kepa Arrizabalaga bracht goed redding op een inzet van Michael Olise. Even later werd de Spaanse doelman opnieuw getest. In de 32ste minuut was Ziyech belangrijk en bediende hij Kai Havertz, maar de inzet van de Duitser werd onschadelijk gemaakt. Bij rust was het 0-0. Tijdens de rust werd aanwinst Mudryk gepresenteerd.

In de tweede helft liet Chelsea weinig zien, maar kwam het in de 64ste minuut wel op voorsprong. Het was opnieuw het tandem Ziyech-Havertz. Dit keer resulteerde de combinatie wel in een doelpunt: 1-0. Daarna vloeiden de krachten weg bij Chelsea en begon Crystal Palace sterker te worden.

Met een slotoffensief probeerde de ploeg van trainer Patrick Vieira nog op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt viel niet meer. Ook niet na een geweldige knal van Cheick Doucouré. Kepa bracht namelijk opnieuw redding. Eindstand: 1-0. Trainer Graham Potter kan opgelucht ademhalen en zal Thiago Silva bedanken. De Braziliaan was cruciaal in de verdediging van The Blues. Na drie nederlagen werd er weer eens gewonnen.

Newcastle United - Fulham
Sven Botman is met 'zijn' Newcastle United goed weggekomen in de Premier League. Fulham kwam op bezoek en The Cottagers hielden goed stand. Even dacht het zelfs op voorsprong te komen, maar de penalty van Aleksandar Mitrović werd afgekeurd. In de absolute slotfase van de wedstrijd kon Alexander Isak voor de 1-0 zorgen, waardoor The Magies derde staan in de Premier League. Botman speelde de hele wedstrijd.