Mooi: Shakhtar schenkt deel transfersom Mudryk aan Oekraïense soldaten

16-01-2023 10:50 Laatste update: 17-01-2023 15:41
50

De voorzitter van Shakhtar Donetsk heeft besloten om een deel van de transfersom van Mykhailo Mudryk te schenken aan Oekraïense soldaten. In totaal wordt er ruim 23 miljoen euro overgemaakt aan het 'Heart of Azovstal'-project.

Zondag werd de transfer van Mudryk naar Chelsea wereldkundig gemaakt. The Blues betalen rond de honderd miljoen euro. Een kwart van dat bedrag wordt dus overgemaakt aan het project. Het geld zal terechtkomen bij soldaten en hun families en wordt onder andere gestopt in psychologische ondersteuning, werd bevestigd.

Mudryk werd in de rust van de wedstrijd tussen Chelsea en Crystal Palace gepresenteerd in Stamford Bridge. Hij droeg de Oekraïense vlag. Chelsea won de wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Kai Havertz. Hakim Ziyech gaf de assist.

Aanvankelijk leek het erop dat Arsenal ervandoor zou gaan met de aanvaller, maar The Gunners kwamen er niet uit met Shakhtar. Chelsea voldeed wél aan de vraagprijs voor de 22-jarige aanvaller.