Son: de man van Tottenham die Guardiola 'telkens laat lijden' met Manchester City

Son: de man van Tottenham die Guardiola 'telkens laat lijden' met Manchester City

19-01-2023 16:00

ADVERTORIAL – Donderdagavond staat er met Manchester City tegen Tottenham Hotspur wederom een topper op het programma in de Premier League. Beide ploegen steken niet in hun beste vorm, maar aan de kant van de Spurs speelt een man waar Pep Guardiola maar geen grip op kan krijgen: Heung-Min Son. Op Unibet staat een hoge odd voor een doelpunt van de Zuid-Koreaan.

Son: één van de drie hoofdpijndossiers van Guardiola

Sinds dat Guardiola de scepter zwaait bij Manchester City zijn er drie spelers die hem de nodige slapeloze nachten bezorgen: Mohamed Salah, Jamie Vardy en Heung-Min Son. De Spaanse oefenmeester heeft al tienmaal moeten toezien hoe Salah een City-doelman verschalkte, waar Vardy het met negen doelpunten het net iets minder doet dan de Liverpool-aanvaller. Op de derde plaats vinden we Son terug. De Zuid-Koreaan is een plaag gebleken in zowat elke wedstrijd die hij tegen The Citizens in actie kwam. Door zijn snelheid en nauwkeurige schot wist hij al zeven keer het net te vinden tegen de club uit Manchester.

"Elke keer weer lijden"

In februari vorig jaar – de laatste keer dat Manchester City en Tottenham Hotspur tegenover elkaar stonden (2-3 voor Spurs) – liet Guardiola al eens duidelijk blijken hoe hij over Son denkt. "Elke keer weer laat hij (Son, red.) ons lijden, ze hebben veel wapens", klonk het toen. Hoewel de aanvaller in die bewuste niet wedstrijden tot scoren kwam, zal de Spaanse oefenmeester altijd terugdenken aan die ene wedstrijd waarin hij dat tot twee keer toe wel deed.

In 2019 speelden City en Tottenham tegen elkaar in de kwartfinale van de Champions League, wat een ongekend spektakel werd. Son had een groot aandeel in de met 4-3 verloren wedstrijd tegen City, wat destijds genoeg was voor Spurs om door te stoten naar de halve finale van het miljardenbal. 

Hoge odd voor een doelpunt van Son

Waar Son afgelopen seizoen nog topscorer van de Premier League werd, valt het dit huidige seizoen toch allemaal wat tegen. De teller staat tot nu toe op vier doelpunten in de Premier League, iets wat niet in verhouding staat met de 21 doelpunten die over het hele vorige seizoen maakte in de competitie. Toch sluiten wij een bevlieging van de City-beul zeker niet uit. Voor een doelpunt van Son krijg je liefst 5.40 op Unibet.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Online spelen brengt risico's met zich mee. Lees hier onze tips om op een verantwoordelijke en bewuste manier te spelen: voetbalprimeur.nl/speel-bewust

Advertorial Kansspelen

Deze advertorial is helaas niet beschikbaar, omdat je volgens onze systemen niet in de wettelijke doelgroep valt content/uitingen over online kansspelen mag zien. Bezoek onze Speel Bewust-pagina voor meer informatie over online kansspelen.