Van Nistelrooij: 'Hoop onrust als speler van de training wordt gehaald'

Van Nistelrooij: 'Hoop onrust als speler van de training wordt gehaald'

21-01-2023 22:54
55

Ruud van Nistelrooij telt zijn zegeningen na de zege van PSV op Vitesse. De trainer hoopt spoedig enkele aanwinsten te mogen verwelkomen in Eindhoven, zodat de blik op de toekomst gericht kan worden.

"Ik plaats deze wedstrijd wel in het geheel van deze week. Het enige dat telt is winnen. Er is natuurlijk een hoop onrust als donderdag een speler van de training wordt gehaald, omdat hij verkocht is. Dat moet je als team verwerken. En dan ook nog het resultaat van Fortuna", begint Van Nistelrooij voor de camera van ESPN

Dat vond allemaal in de aanloop plaats, maar de wedstrijd tegen Vitesse verliep aanvankelijk ook niet volgens plan. "Dan mis je ook nog een penalty en moet je aanvoerder van het veld af met een hoofdblessure", doelt de voormalig topspits op Luuk de Jong. "Dan moet je in de rust bij elkaar blijven en gefocust blijven om de wedstrijd over de streep te trekken. Dat doen we. Zo zie ik het vanavond."

De Jong is 'oké' volgens Van Nistelrooij. "Het is gehecht, alles zit weer netjes dicht, maar het is natuurlijk niet prettig. Er worden nog testen gedaan, maar ik heb niets gehoord van een hersenschudding. Hopelijk is hij oké voor dinsdag." Dan neemt PSV het alweer op tegen laagvlieger FC Emmen.

Van Nistelrooij kan Fabio Silva spoedig verwelkomen, maar hij hoopt dat komende week ook nieuwe vleugelspelers arriveren na het vertrek van Cody Gakpo en Noni Madueke. "Het liefst natuurlijk wel. Dinsdag is te kort dag, maar ik hoop wel dat er komende week wat kan gebeuren. Je wil door en de nieuwe jongens daarin zo snel mogelijk meenemen."