Koeman stuurt Berghuis appje en is verbouwereerd: 'Zoveel haat richting Ajax'

Koeman stuurt Berghuis appje en is verbouwereerd: 'Zoveel haat richting Ajax'

23 januari om 14:02
Laatste update: 23 januari om 14:07

Ronald Koeman heeft Steven Berghuis een bericht gestuurd naar aanleiding van diens veelbesproken interview na Feyenoord-Ajax. De bondscoach van Oranje kan zich als ervaringsdeskundige goed in de Ajacied verplaatsen.

Berghuis zei bij ESPN dat de media het vuurtje over zijn terugkeer in De Kuip 'lekker hadden aangewakkerd'. Daarbij noemde hij RenƩ van der Gijp, het Algemeen Dagblad en Jinek. "Ik heb een appje gestuurd aan Steven om te zeggen dat ik het heel goed vond", reageert Koeman op het interview bij zijn KNVB-presentatie in Zeist.

"Vaak houd je je mond, ook vanuit angst. Maar ik vond het goed dat hij er wat van heeft gezegd. Hij heeft dat zo gevoeld", vervolgt de bondscoach, die als oud-trainer van Ajax en Feyenoord weet wat Berghuis meemaakt. "Ik weet wat het doet met familie, met een oma of ouders. Dat wordt niet altijd beseft door mensen die van alles en nog wat roepen op televisie."

Koeman was zelf ook bij de Klassieker en wist soms niet wat hij zag. "Dan kom je aan in Rotterdam en denk je echt: ga ik naar het voetbal? ME, veiligheidsnetten, niet parkeren op P2... Er was zoveel haat richting Ajax. Jammer dat het niet op een andere manier kan. Ik denk dat het een maatschappelijk probleem is in Nederland."