NEC-trainer Meijer is woest na nederlaag bij Feyenoord: 'Schandalig'

NEC-trainer Meijer is woest na nederlaag bij Feyenoord: 'Schandalig'

25 januari - 23:47
172

NEC-trainer Rogier Meijer is woedend na de 2-0 nederlaag bij Feyenoord. Hij beklaagt zich over de rode kaart voor Ivan Márquez kort voor rust.

De Spaanse verdediger trok Santiago Gimenez naar de grond, waarvoor hij in eerste instantie geel kreeg. De VAR riep scheidsrechter Edwin van de Graaf echter naar het scherm, waarna Márquez alsnog kon gaan douchen. Orkun Kökcü besliste het duel vervolgens vanaf de stip: 2-0.

Meijer vindt het onbegrijpelijk. "Ik vond het een schandalige rode kaart", briest hij bij ESPN. "Het is al nauwelijks een overtreding! Onze rechtsback loopt nog naast hem, hij pakte ook de bal. Als dit al een rode kaart is… dat snap ik echt niet. En als je het dan nog gaat terugkijken, dan snap ik het al helemáál niet."

De NEC-trainer kondigt alvast aan dat de club zich niet neerlegt bij een schorsing. "Wat er ook gebeurt, wij gaan honderd procent in beroep. Want dit is echt nooit een rode kaart." Hij concludeert dat de wedstrijd daarna wel gespeeld was. "In de tweede helft probeer je om de schade te beperken en dat hebben de jongens heel goed gedaan, want we hebben niks weggegeven. De wedstrijd is gewoon verpest in de 44ste minuut."

Op 8 februari staan NEC en Feyenoord weer tegenover elkaar. Dan in de achtste finale van de KNVB Beker.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie