Wangedrag na WK-exit komt Uruguay duur te staan: FIFA schorst vier spelers

Wangedrag na WK-exit komt Uruguay duur te staan: FIFA schorst vier spelers

27 januari - 20:19
23

De FIFA heeft Uruguay hard gestraft naar aanleiding van het wangedrag dat enkele internationals vertoonde na de uitschakeling op het WK in Qatar. Na de laatste groepswedstrijd tegen Ghana zat het er op voor Zuid-Amerikanen, en dat werd niet door elke speler zomaar geaccepteerd.

Waar het bij Luis Suárez na de uitschakeling vooral tranen waren, zochten andere spelers vol frustratie scheidsrechter Daniel Siebert op. Uruguay, dat één doelpunt te kort kwam voor de volgende ronde, meende recht te hebben op een strafschop. Valencia-spits Edinson Cavani duwde het scherm van de VAR omver. Die actie levert hem een schorsing van één duel op. 

Net als Cavani moet ook Diego Godín één wedstrijd toekijken. Voor keeper Fernando Muslera en verdediger José María Giménez is de straf wat erger. Zij zijn voor vier duels geschorst. Ook moeten ze allemaal een boete betalen en verplicht tijd steken in een maatschappelijk project in de voetballerij. De Uruguayaanse voetbalbond heeft een boete van vijftigduizend euro gekregen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie