Twijfels bij PSV-transfer: 'Zie Silva nog niet in subtop van Europa spelen'

Twijfels bij PSV-transfer: 'Zie Silva nog niet in subtop van Europa spelen'

28-01-2023 14:47 Laatste update: 18:47
26

Het valt nog te bezien of Fábio Silva een succes wordt bij PSV. Dat stelt de bekende Vlaamse voetbalcommentator Filip Joos, die zich afvraagt of de twintigjarige Portugese spits al rijp is voor een club uit de subtop van Europa.

Joos raakte tijdens de periode van Silva bij Anderlecht nog niet overtuigd. "Hij maakte kansen die onmogelijk waren, maar aan de andere kant miste hij kansen die eigenlijk niet te missen waren", zegt hij tegen ESPN. Met drie goals in vier wedstrijden begon Silva nog sterk bij de Belgische club, maar daarna kwam de klad erin. "Hij werd steeds ongelukkiger bij Anderlecht, dat zag je. Als een speler zich zo voelt bij een club, worden de prestaties ook minder."

Silva staat desondanks te boek als een groot talent. Wolverhampton Wanderers betaalde niet voor niets liefst veertig miljoen euro voor hem in 2020. De stap naar de Premier League bleek tot dusver wel te groot. "Hij had een aantal stappen overgeslagen", oordeelt Joos. "In Portugal had Silva nog amper minuten gemaakt. De overstap naar de Premier League is dan een stap te ver. Alle keren dat ik hem in de Premier League heb zien spelen, presteerde hij ondermaats."

Joos heeft zijn twijfels, maar begrijpt aan de andere kant dat PSV bij hem uitkomt. "Hij kan iets toevoegen aan PSV, maar dan moeten ze wel op een andere manier gaan spelen. Daarnaast heeft hij bij PSV betere spelers om zich heen. Xavi Simons is creatiever dan heel Anderlecht bij elkaar. We moeten hem het voordeel van de twijfel geven, maar ik zie hem nu nog niet in de subtop van Europa spelen."