PSV en Go Ahead Eagles bevestigen huurdeal tot einde Eredivisie-seizoen

PSV en Go Ahead Eagles bevestigen huurdeal tot einde Eredivisie-seizoen

29-01-2023 19:09
11

Fredrik Oppegard maakt het seizoen af bij Go Ahead Eagles. PSV heeft het vertrek van de linksback, die wordt verhuurd, zondagavond bevestigd.

Oppegard speelt tot het einde van het seizoen in Deventer, waar hij Eredivisie-kilometers kan maken. De twintigjarige Noor werd in de zomer overgeheveld vanuit Jong PSV en moest het onder trainer Ruud van Nistelrooij doen met een reserverol, mede door de concurrentie van Mauro Júnior en Philipp Max.

Oppegard zag zijn nieuwe club zaterdagavond aan het werk tegen zijn broodheer PSV (2-0). "Ik vond dat ze goed weerstand boden aan PSV. Er werd gevoetbald om iets te creëren, het is een speelwijze die me aantrekt", reageert hij op de GAE-website.

In totaal heeft Oppegard tien wedstrijden gespeeld voor de hoofdmacht van PSV. Zijn contract loopt nog tweeënhalf jaar door. Go Ahead Eagles had dringend behoefte aan een linksback, nadat bekend werd dat aanvoerder Bas Kuipers voorlopig uit de roulatie is met een elleboogblessure. Excelsior had ook interesse, maar vist achter het net.

Go Ahead dacht naast Oppegard aan Djevencio van der Kust. VoetbalPrimeur weet dat de 21-jarige linksback van FC Utrecht naar Houston Dynamo (Major League Soccer) kan.