Via Feyenoord naar Oranje: 'Zou een droom zijn, nu nog niet realistisch'

Via Feyenoord naar Oranje: 'Zou een droom zijn, nu nog niet realistisch'

03-02-2023 10:06
75

Mats Wieffer voelt zich goed bij Feyenoord. De 23-jarige middenvelder merkt dat hij los komt in Rotterdam-Zuid en stelt dat hij ten opzichte van een halfjaar geleden veranderd is.

Door een blessure aan het begin van het seizoen stond Wieffer voor de winterstop langdurig aan de kant. In het nieuwe kalenderjaar is hij, mede door afwezigheid van Quinten Timber, basisspeler geworden. "Ik ben tevreden over hoe het nu gaat. Dat gaat stap voor stap beter worden", zegt hij tegen ESPN.

"Ik ben brutaler geworden. Je speelt in het begin toch met grotere spelers", stelt de van Excelsior overgekomen middenvelder. "En dan ben ik meer op de achtergrond. Op dat moment laat je hun de balletjes spelen. Nu ben ik veeleisend geworden." Na zijn transfer wilde Wieffer zich naar eigen zeggen te graag laten gelden. "Toen ik hier net kwam, had ik echt die bewijsdrang om mij te laten zien. Dan wil ik van mezelf dat ik alles goed doe. Ik wilde zo snel mogelijk laten zien dat ik hier hoor."

Wieffer benadrukt dat hij intussen 'rustiger' is geworden. Hij lacht wanneer ESPN hem in verband brengt met Oranje. "Dat vind ik wel heel erg hard van stapel lopen. Zeker als je net drie à vier wedstrijden prima speelt. Het zou een droom zijn maar is nu nog niet realistisch."