Nuchtere Cocu: 'Zelfvertrouwen is goed, maar mag niet doorslaan naar arrogantie'

Nuchtere Cocu: 'Zelfvertrouwen is goed, maar mag niet doorslaan naar arrogantie'

03-02-2023 14:16 Laatste update: 14:16
33

Vitesse won in de laatste competitiewedstrijd met 1-3 van Heerenveen en tegen FC Emmen hoopt het die lijn door te trekken. Trainer Phillip Cocu stelt dat de ploeg barst van het zelfvertrouwen, maar waakt daar ook voor.

De opleving in het spel bij Vitesse is al weken te zien, maar betaalde zich tegen Heerenveen eindelijk een keer uit. Met de aanwinsten van Davy Pröpper. Marco van Ginkel en Nicolas Isimat-Mirin is er een kwaliteitsimpuls bijgekomen. Reden tot optimisme, maar Cocu staat met beide benen op de grond. "Dat is mooi, zelfvertrouwen is goed, maar mag niet doorslaan naar arrogantie. Die grens moet bewaakt worden. Wij zijn helemaal niet in de positie om te denken dat we wel even bij Emmen winnen."

Cocu is positief over de terukeer van Pröpper in het profvoetbal. "Het gaat goed met Davy, afgelopen week heeft hij in een oefenwedstrijd tegen de reserves van Feyenoord weer meer minuten gemaakt. Net als Isimat. Van Ginkel ontbeert nog wedstrijdritme, maar hij is binnen en buiten het veld een toegevoegde waarde, dat lijkt me duidelijk."

Vitesse staat op de dertiende plaats in de ranglijst. Tegenstander FC Emmen staat zestiende. Het duel wordt zaterdag om 20.00 uur afgewerkt in De Oude Meerdijk.