Heitinga laat Ajax-jonkie debuteren: Het is een jongen met heel veel potentie

Heitinga laat Ajax-jonkie debuteren: "Het is een jongen met heel veel potentie"

6 februari - 07:18 Laatste update: 07:44
49

John Heitinga liet zondag tegen SC Cambuur de zestienjarige Jorrel Hato debuteren. Het moet werken als motivatie voor de andere talenten in Amsterdam, verklaart de trainer van Ajax.

Hato maakte in de slotfase zijn officiële debuut voor Ajax. "Het is een jongen met heel veel potentie", verklaart Heitinga op de persconferentie na de 0-5 zege. "Het is niet voor niks dat we hem laten spelen, we hebben heel veel vertrouwen in zijn ontwikkeling. Maar dit moet ook werken als motivatie. Niet alleen voor Jorrel, ook voor de jongens die in de jeugdopleiding spelen en bij Jong Ajax."

Ook Youri Regeer en Kian Fitz-Jim kregen in Leeuwarden speelminuten van Heitinga. "Ik was zelf zeventien toen ik debuteerde in Ajax 1. Het is belangrijk dat talenten eraan mogen ruiken en een extra stapje gaan zetten", legt de opvolger van Alfred Schreuder uit. "Het zit in het DNA van deze club dat jongens vanuit de eigen opleiding doorstromen. Kijk naar mijn eigen lichting, met jongens als Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Maarten Stekelenburg. Dit is waar Ajax voor staat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie