Van Nistelrooij wil meer voorzetten voor De Jong: 'Heeft hij het soms lastig mee'

Van Nistelrooij wil meer voorzetten voor De Jong: 'Heeft hij het soms lastig mee'

08-02-2023 06:45
59

In Eindhoven maken ze zich nog totaal niet druk over de doelpuntendroogte van spits Luuk de Jong. De targetman wist mede door een blessure al zeven wedstrijden niet tot scoren te komen, maar volgens zijn trainer en vroegere spits Ruud van Nistelrooij is dat nog geen teken aan de wand.

"Natuurlijk is hij op zoek naar en bezig met het maken van een goal", vertelt Van Nistelrooij in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ook als team zijn we daar volop mee bezig. Het vertrouwen gaat komen als hij de eerste bal er weer in heeft liggen. Dat gaat zeker snel komen, verwacht ik. Luuk is zelf ook rustig." In de laatste wedstrijd tegen Feyenoord was De Jong wel belangrijk met een assist op de 2-0 van Thorgan Hazard.

Van Nistelrooij is ook van mening dat zijn buitenspelers invloed hebben op de scoringskansen van de spits. Zo kunnen ze hem meer bedienen met voorzetten vanaf de zijkant. "Als rechtspoot op links heeft Philipp Mwene het soms lastig in dat opzicht. We hebben De Jong een aantal wedstrijden geen goede voorzetten kunnen geven, omdat we hoog op het veld stonden. We denken dat Hazard, Mauro Junior en Patrick van Aanholt dat wel goed kunnen."