Van Basten en Van der Sar in discussie over Brobbey: 'Niet zo sterk van Ajax'

Van Basten en Van der Sar in discussie over Brobbey: 'Niet zo sterk van Ajax'

8 februari - 15:00
97

Edwin van der Sar en Brian Brobbey raakten afgelopen maandag in een discussie verwikkeld over Brian Brobbey. Van Basten vindt het 'niet sterk' dat Brobbey ondanks zijn miljoenensom niet in de basis staat, de algemeen directeur van Ajax reageerde daarop.

Ajax wilde het contract van Brobbey graag verlengen, maar de spits koos voor een avontuur bij RB Leipzig, dat sportief niet goed uitpakte. Ajax betaalde rond de achttien miljoen euro om Brobbey terug halen.

"Als iemand je zo in de steek laat, want dat liet hij Ajax, en je haalt hem voor zoveel geld terug, maar wel reserve is... Dat vind ik niet zo sterk. Als hij in eerste instantie jullie zo voor schut zet, zou ik hem ook niet zo lief terughalen", aldus Van Basten bij Rondo op Ziggo Sport.

Van der Sar reageerde daarop. "We hebben hem in het jaar dat hij uit zijn contract liep hem ook gebruikt, hij heeft ook geleverd en gepresteerd. Ja, hij had voor Ajax kunnen kiezen. Hij heeft een fout gemaakt en die erkent. We hebben het hem voorgelegd: je speelt hier met je vrienden, je kunt je doorontwikkelen en bent hier nog niet klaar. Dat is waarheid geworden. Mensen maken fouten."

Van Basten snapt de uitleg van Van der Sar enigszins. "Het is goed dat je zo kunt redeneren, maar je betaalt er achttien miljoen euro voor. Een dure vergiffenis? Ja, vind ik wel. Ik had verwacht dat Ajax daarin strakker zou zijn: luister, je hebt ons in de zeik genomen, volgende."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie