Anita mag weer opdraven tegen zijn geliefde Ajax: 'Ik dacht echt aan stoppen'

Anita mag weer opdraven tegen zijn geliefde Ajax: 'Ik dacht echt aan stoppen'

11-02-2023 08:41
10

Vurnon Anita speelt zondag met RKC Waalwijk tegen de club waar het voor hem allemaal begon, Ajax. Toch was het niet zo vanzelfsprekend dat hij ooit nog tegen zijn oude club zou spelen, aangezien de middenvelder door een enkelblessure dacht aan stoppen met voetballen. 

"Er zijn momenten geweest dat ik serieus heb overwogen om ermee te stoppen", vertelt een openhartige Anita in gesprek met De Telegraaf. De reden was een slepende enkelblessure die hem veel revalidatietijd opleverde na de operatie. "Dan liep ik weer te sukkelen en moest ik pijnstillers slikken. Of dan ging het één training goed en daarna weer drie keer niet. Mijn persoonlijke drive heeft me ertoe aangezet om door te gaan."

Voor Anita wordt de wedstrijd van zondag tegen Ajax in ieder geval een feest der herkenning. "Na mijn blessure liep ik een tijdje mee bij Jong Ajax. Ik trainde er met onder meer Kenneth Taylor, Brian Brobbey, Jurriën Timber en Devyne Rensch. Dat zijn allemaal jongens die ik zondag weer tegen kom. Ook John Heitinga is geen onbekende, hij speelde bij Ajax toen ik daar op mijn zestiende debuteerde."