Van Ewijk kijkt uit naar hereniging met Feyenoord: 'Helaas kon ik niet blijven'

Van Ewijk kijkt uit naar hereniging met Feyenoord: 'Helaas kon ik niet blijven'

11-02-2023 09:04
71

Milan van Ewijk heeft enorm veel zin om het zondag tegen zijn oude ploeg Feyenoord op te nemen. De vleugelverdediger van SC Heerenveen zat in de jeugd bij de Rotterdammers en komt daardoor ook een hoop bekenden tegen.

"Het blijft leuk om allemaal jongens weer te zien, met wie je jaren in de jeugdteams hebt samengespeeld", vertelt Van Ewijk in gesprek met De Telegraaf. "Zoals Orkun Kökcü, Lutsharel Geertruida, Quinten Timber en Quilindschy Hartman. Ik heb bij Feyenoord een goede opleiding gehad. Helaas kon ik niet blijven. Maar het is altijd mijn droom gebleven om prof te worden en via de amateurs van Excelsior Maassluis en ADO Den Haag is het toch gelukt."

Van Ewijk reflecteert ook op de sterke punten in zijn spel. De verdediger mikt daarbij vooral op zijn longinhoud en snelheid. "In elk team waar ik speelde was ik een van de snelste spelers. Hoe ouder je wordt, hoe sterker je spieren worden. Dan ontwikkel je die snelheid nog verder door. Deze positie past goed bij mij. Ik ben altijd wel een pitbull geweest, een speler die agressief is in de duels. Dat komt goed van pas op mijn positie."