Vink: 'Voetballend kan hij fluitend mee bij Ajax en PSV, maar qua fitheid niet'

Vink: 'Voetballend kan hij fluitend mee bij Ajax en PSV, maar qua fitheid niet'

11 februari - 19:32
63

Oussama Tannane zou op voetballend vlak 'fluitend' mee kunnen bij Ajax en PSV, denkt Marciano Vink. De analist ziet echter dat Tannane het niet aan zou kunnen door zijn fitheid en de rare momenten die hij soms op het veld veroorzaakt.

Bij De Eretribune op ESPN komt Tannane ter sprake. "Qua voetbal kan hij fluitend mee bij Ajax en PSV, maar qua fitheid niet", stelt Vink. "Als je hem de kans zou geven bij een grote club, dan nog steeds niet, denk ik. Dit zit nou eenmaal in hem, dit maakt hem ook Tannane."

Presentator Jan Joost van Gangelen wijst erop dat Theo Janssen wel een kans kreeg bij Ajax, terwijl hij ook niet als een voorbeeldige prof leefde. "Maar bij hem zaten deze hele extreem gekke dingen er niet tussen", countert Vink. "Bij Tannane is het en en. Ik denk dat hij een supermooie voetballer is. Wat hij kan met een bal en de traptechniek die hij heeft, is gewoon ongekend. NEC en Vitesse zijn alleen teams die zich inrichten naar Tannane."

"Zij willen de andere negen jongens echt opofferen voor hem. Op het moment dat je naar een grotere club gaat, lopen er nog meer spelers met de kwaliteiten die hij ook heeft. Die pikken dit niet, net als trainers. Betrouwbaarheid is namelijk een groot goed", besluit Vink.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie