Ten Hag wil meer United-versterkingen: 'Missen kwaliteit op bepaalde posities'

Ten Hag wil meer United-versterkingen: 'Missen kwaliteit op bepaalde posities'

12-02-2023 11:48
72

Erik ten Hag vindt dat Manchester United zich moet versterken om de komende jaren echt kans te maken op de prijzen. De Nederlandse manager wil er onder meer voor zorgen dat hij op alle posities twee uitstekende spelers heeft.

"Als we Manchester United willen herstellen, hebben we topspelers nodig en een dubbele bezetting omdat we op zoveel fronten willen meedoen", stelt Ten Hag op een persconferentie in aanloop naar het tweede Premier League-duel met Leeds United, waartegen woensdag al met 2-2 gelijk werd gespeeld. "Je zag in die laatste wedstrijd dat we op bepaalde posities een gebrek aan kwaliteit hebben. Dat kan niet als je het allerhoogste nastreeft."

Ten Hag, die zich niet laat afleiden door de overnameperikelen bij United, kijkt daarom al vooruit naar de zomerse transferperiode. "Ik ben hier om het beste uit het team en de spelers te halen, maar het is ook mijn taak om de juiste spelers naar de club te halen. Ik voer overleg met het management en het bestuur van Manchester United. Maar ik ben hier niet voor de financiën, ik ben hier aangesteld om sportieve doelen te bereiken."

Ten Hag ziet dat meerdere clubs in de Premier League fors investeren. "De competitie is heel zwaar. Lange tijd was het een race tussen twee paarden", doelt hij op Liverpool en Manchester City. "Maar nu denk ik dat het een race met zes, zeven, acht paarden is."