Voordeel voor PSV: Dat ik hier heb gespeeld helpt wel een beetje

Voordeel voor PSV: "Dat ik hier heb gespeeld helpt wel een beetje"

16-02-2023 17:34
8

Luuk de Jong denkt dat PSV voor een flinke uitdaging staat in het Europa League-tweeluik met Sevilla. De aanvoerder van de Eindhovenaren ziet desondanks kansen tegen zijn oude club.

Sevilla beleeft een moeizaam seizoen, maar de laatste weken zijn de resultaten van de ploeg van coach Jorge Sampaoli verbeterd. "Sevilla is de laatste tijd heel goed bezig", stelt De Jong in gesprek met Voetbal International. "Het wordt een heel pittige pot voor ons. Maar ik vind dat wij er nu ook goed voor staan. We hebben natuurlijk een mindere fase gehad en mindere wedstrijden gespeeld. Maar het vertrouwen is er, we spelen nog in alle competities mee om de prijzen."

PSV en Sevilla trappen om 21.00 uur af in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Jong hoopt dat zijn verleden bij de Spaanse club hem een voordeel bezorgt. "Dat ik hier heb gespeeld helpt wel een beetje, omdat ik met sommige jongens dagelijks heb getraind. De manier van spelen van Sevilla is door de nieuwe trainer die er nu is wel iets anders geworden. Maar dat hebben we goed geanalyseerd met elkaar."