Jans: 'Mensen mogen me niet aardig vinden, maar ik zag haat'

Jans: 'Mensen mogen me niet aardig vinden, maar ik zag haat'

20 februari om 07:31

FC Twente beleefde een zwarte dag tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Niet alleen verloren de Tukkers met 2-0 in De Adelaarshorst, de meegereisde fans lieten zich ook nog eens van hun slechtste kant zien. Ron Jans baalt dan ook stevig.

De Twente-fans lieten zich provoceren, nadat ze met vuurwerk waren bestookt. Ze gooiden onder meer stoeltjes op het veld. Jans probeerde de gemoederen tot bedaren te brengen, maar dat bleek al snel tevergeefs. "Ik wil geen schuldigen aanwijzen, mensen mogen me niet aardig vinden, maar ik werd triest van de haat die ik zag", reageert de coach in gesprek met TC Tubantia.

"Ik dacht: dit heeft geen zin", gaat Jans verder. "Dit was geen agressie meer, maar pure intimidatie. De spelers hadden dat ook dondersgoed door, die namen dat mee in de kleedkamer. Die vinden zoiets ook diep triest, maar moeten dan wachten, wachten en nog eens wachten, terwijl ze door willen voetballen. Dit heeft ons niet geholpen."

FC Twente keek toen al tegen een 2-0 achterstand aan na een dramatische start. "Ik ben normaal gesproken altijd optimistisch, maar deze week miste ik al het goede gevoel. Ik wist het vooraf gewoon niet", stelt Jans. "En dan helpt het ook niet dat er enkele belangrijke jongens niet bij zijn." De Enschedese club moest Robin Pröpper, Ramiz Zerrouki, Michal Sadilek en Julio Pleguezuelo missen.

"We hebben ons nooit terug kunnen knokken in de wedstrijd. Ik heb maar één speler gezien die de rug rechtte en dat was Mees Hilgers. De rest was onvoldoende", besluit Jans.