PSV steunt supporters en deelt officiële klacht in tegen Sevilla

PSV steunt supporters en deelt officiële klacht in tegen Sevilla

22 februari om 19:51

PSV heeft officieel een aanklacht ingediend bij de UEFA voor de behandeling van supporters door de Spaanse politie in Sevilla. De fans zouden aan de club hebben laten weten dat ze erg agressief zijn aangepakt in de Spaanse stad.

Volgens het Eindhovens Dagblad zouden de fans zijn geschrokken, omdat er een politiepaard de menigte in is gelopen. De supporters liepen met zijn allen in een colonne naar het stadion, waardoor veel mensen in paniek raakten toen het dier ineens tussen ze in stond. Door die paniek is de politie agressief geworden en zijn ze gaan slaan met de wapenstok, waarbij ook minderjarige kinderen zijn geraakt.

Eerder klaagde Rob Bogaarts, voorzitter van de supportersvereniging bij PSV, ook al over de situatie, maar de club heeft nu zelf ook een klacht naar de UEFA gestuurd. Er hebben zich namelijk al tientallen supporters gemeld met hun ervaringen van de avond in Sevilla. PSV wil die ervaringen van de fans ook in een brief samenvatten en die meesturen met de klacht. Op die manier wil PSV een goed beeld geven, zodat de UEFA kundig kan ingrijpen.